FreiMind 
Frei Dávid QA tesztmérnök

FreiMind 
Frei Dávid QA tesztmérnök

Teszt és Tea- 2017.03.07 Budapest

Mostanában nagyon felkapott téma az önvezető autók kérdése, ezek validálása, és a mögötte rejlő tesztelői megoldások hatékonysága és széleskörűsége.

Hogyan tudjuk azt biztosítani, hogy egy autó biztonság technikailag megfelel a kor, a vevők és a szabványok támasztotta követelményeknek?

Választ kaphattok arra is, hogy a tesztelés és az NCAP előírások hogyan gyakorolnak visszahatást az autóipari fejlesztésekre, és mint jelent az, hogy 2017-ben egy autó 5 csillagos besorolással rendelkezik.

Szériagyártás szempontjából pedig megtudhatjátok, hogy a világ legnagyobb motorgyárában, milyen teszteknek vetik alá a motorokat és ezek hogyan viselkednek szélsőséges körülmények között és az élet milyen meglepetésekkel szolgál kritikus esetekben. 

Az előadások után pedig várunk Benneteket egy kötetlen beszélgetésre, ahol poszterek, plakátok és egyéb szakmai anyagok bemutatása során további autóipari tesztelési megoldásokat, trükköket, praktikákat, keretrendszereket ismerhettek meg. Bemutatásra kerülnek az önjáró autó érzékeléséhez szükséges szenzorok és az azokhoz kapcsolódó teszteléséi eljárások is.   

Előadóink: 

Csizmadia Tamás, AImotive - Neurális hálók tesztelése biztonság-kritikus környezetben

Bevezetésként szó lesz gépi tanulásról, konvolúciós hálókról, ezek autóipari felhasználásáról. Ezt követően a felmerülő biztonságot érintő problémák boncolása fog előtérbe kerülni, mint az Overfitting, a hiányos követelmények, és a hidden layer okozta nehézségek. Hogy ezeket megoldjuk, szem előtt kell tartani az ISO 26262 szabvány által javasolt szükséges minimumot. Ebből eredően szó lesz a megfelelő specifikációról, formális, futási és vizualizációs tesztelési metódusokról, illetve, hogy ezek hogyan illeszthetők egy verifikációs és validációs tervezetbe. Végezetül pedig a szimulációs környezet fontosságát emelném ki az említett témában. Zárásképpen pedig az egyik legfontosabb kérdéskört a felelősségvállalást fogom feszegetni.

Szabó Gergely, Robert Bosch Kft. - Test Driven Development a hétköznapokban

Milyen egy biztonságos autó? A Te autód elég biztonságos? Hogyan segítette az autóipar fejlődését a Test Driven Development hozzáállás, amelynek köszönhetően ma már sokkal biztonságosabb autók készülnek? Vajon mennyi közúti baleset történik vezetés közbeni mobilozás vagy más kütyük használatának következményeként? Tudtad, hogy sokkal több tragédia köszönhető a sofőr figyelmetlenségének, mint az ittas vezetésnek vagy a gyorshajtásnak? Hogyan tudjuk elkerülni vagy csökkenteni a közúti halálesetek számát a mesterséges intelligencia felhasználásával?

Előadásomban ezekre a kérdésekre is válaszolok, miközben rengeteg társadalmi és morális kérdést feszegetek. Várlak szeretettel egy baráti és közvetlen beszélgetésre, melynek a végén 3 tippet is megosztok, hogyan autózhatsz biztonságosabban!

Kapitány Árpád (Audi Hungária Zrt.) - A fékpadtól a vevőig és vissza. Motorfejlesztéseink feladatai a globális kihívások tükrében.

Az Audi Hungária Zrt. és annak szerves részét képező Motorfejlesztő központ rövid bemutatását követően, a hallgatóság az előadás segítségével képet alkothat prémium szegmens egyik vezető autómárkájának szívét jelentő, csúcskategóriás motorok teszteléséről. Az előadás célja, hogy látványos példákon keresztül előtérbe helyezze azt a dinamikus kölcsönhatást, amely a globális piaci és társadalmi követelmények, valamint a tesztelési eljárások között folyamatosan tetten érhető. 

Poszter szekció: 

Az előadások után pedig poszterek, plakátok és szakmai anyagok bemutatására fog sor kerülni, ahol további részleteket tudhattok meg a motorok, az egyes szenzor rendszerek, mint a kamera, radar, ultrahang és 360 fokos kamera teszteléséről. De találhattok majd hatékony tudásmenedzsment megoldásokat is ill. egy startup cég egyedülálló kamera alapú vezető támogató rendszerével is méllyebben megismerkedhettek.