FreiMind 
Frei Dávid QA tesztmérnök

FreiMind 
Frei Dávid QA tesztmérnök

ESEMÉNYEK

Konferenciák, Meetup-ok, Tanfolyamok

   

A soron következő Teszt és Tea meetup-on ismét nemzetközi szakembereket hallgathatunk meg a követelmény menedzsment Agilis megvalósításáról és egyéb követelmény menedzsment témáról.

Az előadáson Bernd Aschauer, az IREB szakértője mesél az új RE@Agile vizsgáról, amely hamarosan magyarországon is elérhetővé válik, illetve van szerencsénk a Nokia Bell-Labs-tól Vincent Sinclaire-t meghallgatni a szoftver megbízhatósági követelmények kihívásairól.

Örömmel adok hírt egy újabb nemzetközi tesztelői meetup-ról, amelyet ez alkalommal a Morgan Stanley hostol. 

Az előadáson a Kanadai Morgan Stanley-s Tools and Automation szakértője mesél majd a tapasztalatairól, látható trendekről, míg a hazai szakma képviseletében van szerencsénk Kovács Attilát meghallgatni a Tesztelés jövőjéről. 

Ismét Áprilisban kerül megrendezésre a méltán híres CRAFT konferencia. Ennek hála remek előadók látogatnak Budapestre.

Ebben az évben a Teszt és Tea meetup megtisztelve látja vendégül a CRAFT 2 figyelemre méltó speakerét: Dan Nort és Emanuil Slavov személyében.

Kihagyhatatlan alkalom!

Minden, amit jelen és a jövő autóipari tesztelésről tudni kell!

Mostanában nagyon felkapott téma az önvezető autók kérdése, ezek validálása, és a mögötte rejlő tesztelői megoldások hatékonysága és széleskörűsége.

Hogyan tudjuk azt biztosítani, hogy egy autó biztonság technikailag megfelel a kor, a vevők és a szabványok támasztotta követelményeknek?

Választ kaphattok arra is, hogy a tesztelés és az NCAP előírások hogyan gyakorolnak visszahatást az autóipari fejlesztésekre, és mint jelent az, hogy 2017-ben egy autó 5 csillagos besorolással rendelkezik.

Szériagyártás szempontjából pedig megtudhatjátok, hogy a világ legnagyobb motorgyárában, milyen teszteknek vetik alá a motorokat és ezek hogyan viselkednek szélsőséges körülmények között és az élet milyen meglepetésekkel szolgál kritikus esetekben. 

Az előadások után pedig várunk Benneteket egy kötetlen beszélgetésre, ahol poszterek, plakátok és egyéb szakmai anyagok bemutatása során további autóipari tesztelési megoldásokat, trükköket, praktikákat, keretrendszereket ismerhettek meg. Bemutatásra kerülnek az önjáró autó érzékeléséhez szükséges szenzorok és az azokhoz kapcsolódó teszteléséi eljárások is.

Free and Open Source Software Developers’ European Meeting, azaz FOSDEM17

Egy érdekes konferencia lehetőség Brüsszelben, amelyen videó stream segítségével ingyenesen részt vehettek.

A választék hatalmas. 1 hétvége alatt 645 előadás közül választhattok, amelyek mind az ingyenes és nyílt forráskódú szoftverek fejlesztéséhez és teszteléséhez kapcsolódnak.

A teszteléssel kapcsolatos előadások Február 5, vasárnap lesznek.

Én biztosan megnézem ezt: 

Hogyan futtasd a buildeket és teszteket együtt clusterekkel. Docker Swarm, Apache Mesos, Kubernetes összehasonlítása Jenkins platformon.

A rendezvényről további információt a képre kattintva kaphatsz.

A nagysikerű ingyenes HTB tesztelői rendezvénysorozat, a Teszt & Tea folytatódik.

A 2017-es év első alkalmával a kockázat alapú tesztelésről halhattok 4 előadást.

A népszerűséget jelzi, hogy 1 nap alatt több mint 70-en jelentkeztek az eseményre és jelenleg 160 érdeklődőnk van. A regisztráció továbbra is nyitva áll és mindent megteszünk, hogy mindenkit vendégül láthassunk ezen az eseményen is.

A rendezvényről további információt a képre kattintva kaphatsz.

A Hungarian Testing Board éves nemzetközi szoftvertesztelési konferenciája tovább folytatja a rekordok döntögetését. 2016-ban a 2 napos konferencián 519 fő vett részt a rendezvényen 17 országból, ezzel a legnagyobb IT rendezvények közé nőtte ki magát. Minden erőnkkel a HTB-nél azon vagyunk, hogy ezt is túlszárnyaljuk.

A rendezvényről további információt a képre kattintva kaphatsz.